Bővítse üzlete kínálatát e-rolleres témában! Keressen minket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36204747641

Blog

Roller hidegben való tárolása

Eroll
2023.10.15 15:42

Ahogy beköszönt a tél, az elektromos roller tulajdonosok számára kulcsfontosságúvá válik az akkumulátorok megfelelő téli tárolása. Az akkumulátorok érzékenyek a hőmérsékletváltozásokra, és ha nem fordítunk kellő figyelmet az idényhez igazított gondozásukra, könnyen csökkenhet az elektromos roller teljesítménye és az akkumulátor élettartama. Ebben a cikkben megosztok néhány hasznos tippet arról, hogyan őrizhetjük meg az akkumulátorokat télen, hogy a következő szezonban is zavartalanul élvezhessük az elektromos roller vezetését. Gyertek velünk, és fedezzük fel a legjobb módszereket.

Ahogy beköszönt a tél és az időjárás hidegebbre fordul, fontos szempont lesz az elektromos roller tulajdonosok számára az akkumulátorok megfelelő tárolása. Az akkumulátorok érzékenyek a hőmérsékletváltozásokra, és ha nem megfelelően kezeljük őket télen, csökkentheti az elektromos roller teljesítményét és az akkumulátor élettartamát. Íme néhány tipp arra, hogyan kezeljük az akkumulátort télen a rollerünkben:

  1. Tárolás hűvös, de nem fagyos környezetben: Az akkumulátorok optimális teljesítménye általában 15-20 Celsius fok között van. Ha a hőmérséklet hosszú ideig fagypont alá süllyed, az károsíthatja az akkumulátort és csökkentheti a kapacitását. Ideális esetben a rollerrel ne tároljuk a teljesen kimerült akkumulátort, hanem 30-50%-os töltöttségi szinten.

  2. Rendszeres töltés: Ha hosszabb ideig nem használjuk az elektromos rollert, fontos időnként feltölteni az akkumulátort. A legtöbb modern elektromos roller rendelkezik túlterhelés elleni védelemmel, így túltöltés nélkül lehet hosszabb ideig csatlakoztatni a töltőhöz. A rendszeres töltés segít megőrizni az akkumulátor élettartamát és teljesítményét.

  3. Távolítsuk el az akkumulátort: Ha a roller hosszabb ideig nem kerül használatba, érdemes az akkumulátort kivenni és száraz, hűvös helyen tárolni. Ez megelőzheti a túlzott hőmérsékleti ingadozásokat, amelyek negatívan befolyásolhatják az akkumulátor teljesítményét.

  4. Ügyeljünk a töltöttségi szintre: Az akkumulátorokat ne hagyjuk lemerülni teljesen, mert ez a mélykisütésnek nevezett állapotba kerülhet, amely károsíthatja az akkumulátort. Mindig próbáljuk meg a töltési szintet a gyártó által ajánlott tartományon belül tartani.

  5. Védelem az időjárási viszontagságok ellen: Ha az elektromos roller nem kerül fedett helyre, fontos megvédeni az akkumulátort az esőtől, hótól vagy túlzott nedvességtől. Vízálló borítóval vagy huzattal fedjük le a rollert, hogy megakadályozzuk az esetleges beázást.

Az elektromos roller akkumulátorainak helyes tárolása segíthet megőrizni a roller teljesítményét és meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát. A fenti tippek betartásával a következő tavaszi szezonra garantáltan készen áll majd a rollerezésre!

 

Ha megteheted tárold a rollert szakértőknél a téli időszakban, roller hotel szolgáltatás van a Budapest Szegedi út 56. szám alatt található üzletünkben.